Ваксината на Pfizer/BioNTech показа 92% ефективност в Израел, сочат резултатите от първото голямо

...
Ваксината на Pfizer/BioNTech показа 92% ефективност в Израел, сочат резултатите от първото голямо
Коментари Харесай

Първи резултати: Огромна ефективност на Пфайзер

Ваксината на Pfizer/BioNTech показа 92% успеваемост в Израел, сочат резултатите от първото огромно следено изследване в света по какъв начин работи имунизацията отвън клинични тествания, написа " Таймс ъв Израел ".

Само 31 от 163 000 имунизирани израелци от Maccabi Healthcare Services са хванали вируса през първите 10 дни след втората доза, разгласи анализаторът Анат Ека Зохар.

От имунизираните хора, които са се заразили, никой не е признат в болница. Те са имали леки признаци, такива като главоболие.

При еквивалентна проба с неимунизирани израелци 6437 са диагнозирани с ковид за същия интервал.

" Това е доста, много добра вест. Това е първото проучване в света с толкоз огромен брой изцяло имунизирани пациенти ", означи Зохар.

Pfizer/BioNTech постигнаха 95% успеваемост на клиничните тествания. Специалистите по света следиха със спотаен мирис дали в Израел резултатите в действителния свят ще се доближат до тези от клиничните тествания.

Вярва се, че имунизацията осигурява пълна отбрана седмица след слагането на втора доза. Данните на Maccabi покриват всички участници сред 7 и 16 дни след приемането на дозата.

Израел ваксинира по 200 000 души дневно и тази седмица може да се имунизира всеки на възраст над 35 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР